Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Internetmarknadsföring
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 4
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Internetmarknadsföring - Marknadsföring på Internet

På Internet kan man marknadsföra sig på flera olika sätt, det finns den sorts marknadsföringen som man få betala dyrt för och det är att betala för att få trafik / besökare till sin webbsida. Detta kallas för affiliate marknadsföring, om du väljer att marknadsföra din webbsida genom detta så finns det flera olika företag som kan hjälpa dig. Du kan välja mellan att betala för varje unik besökare som kommer till din webbsida, detta kallas för "pay per click" (PPC). Eller  väljer du att betala en provision av den produkten eller tjänsten som du säljer till en kund. Affiliate marknadsföring är först och främst att du betala andra webbsidor pengar för att få ha en banner eller länktext med din affiliate länk kopplat till ägaren av webbsidan. Som jag nämde tidigare i denna texten så betalar du antingen per unik besökare eller en provision till den webbsidan som har hjälpt dig att sälja.
En annan teknik som finns att använda sig av är e-postmarknadsföring på Internet. Du låter då dina besökare skriva in sitt namn och e-postadress mot att du låter dem vara med och tävla om ett fint pris eller något liknande. Dem besökarna som skriver in sig kan du nå precis när du själv vill genom att skicka ett nyhetsbrev. Jag själv har använt mig av e-postmarknadsföring i flera år, detta har sparat en massa tid och pengar på min marknadsföring.

Sökmotoroptimering är ett annat alternativ till internetmarknadsföringAtt sökmotoroptimera en webbsida är det absolut det bästa sättet att synas på Internet och det billigaste alternativet. Men som allt annat här i världen så har även sökmotoroptimering en nackdel och det är att det tar tid och det krävs en hel del kunskap. Att sökmotoroptimera en webbsida rätt är inte alltid det lättaste, det krävs analyser och en hel del jobb innan man äns börjar med att bygga sin webbsida. Har man redan en webbsida som är indexerad i sökmotorerna men som inte är sökmotoroptimerad så kommer du få ändra en hel del om du nu vill lära dig att optimera en webbsida på rätt sätt.
Vill du lära din mer om Grunderna i sökmotoroptimering så finns nästan allt att läsa på Internet gratis, men när du väl börja läsa om sökmotoroptimering så kommer du att inse att det är en mycket lång process som tar tid. På engelska kallas sökmotoroptimering för Search Engine Optimization (SEO).

Sponsrade länkarGenom att köpa sponsrade länkar i sökmotorer få du besökare / trafik till din webbsida som är intresserade av det du har att sälja. Du har säkert sett på Google (sökmotor) att det finns länkar på högersidan, detta är sponsrade länkar. Både företag och privatpersoner har chansen till att marknadsföra sig där.
Söker du på exempel på internetmarknadsföring så kommer du att se flera sponsrade länkar på Google som leder till olika webbsidor som betalar för att få ha sin länk där. Webbsidorna som har en sponsrad länk i sökmotorerna har fördelen att få besökare till sin sida som är intresserade av precis det dem säljer.
Dem sökmotorerna som säljer sponsrade länkar är även dem största, Google, Yahoo och MSN.

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.