Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 4
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Poker på nätet – Grundläggande information

Skapades: April 23, 2008 06:01:18 PM
Författare: Nina
Kategori: Hasardspel: Poker

Poker på nätet – grundläggande information

Pokerns popularitet har exploderat, och speciellt på nätet där det tidigare smala spelet Texas hold’em kommit att bli den vanligaste pokervarianten. Man kan lätt tro att det är den enda pokertypen som spelas nuförtiden, men det är snarare tvärtom. Olika, mer udda pokervarianter har aldrig varit lika tillgängliga som idag.

Låt oss titta på vilka typer av poker du kan spela på Internet:

Turneringar eller cash games

Först och främst kan vi dela upp pokern i turneringar och cash games. I en turnering betalar du en insats som läggs i en gemensam prispool som sedan fördelas bland dem som kommit längst i turneringen. Dina chips representerar inte riktiga pengar utan är ditt vapen att komma så långt som möjligt.

I cash games, å andra sidan, spelar du med riktiga pengar. Sätter du fem kronor är det som att slänga in en femma i potten.

Betningsstrukturer

Du kan välja att spela poker med olika betningsstrukturer och de vanligaste är fixed limit, pot limit och no limit. I fixed limit satsar du förutbestämda summor, i pot limit kan du satsa lika mycket som ligger i potten vid varje tillfälle och i no limit kan du satsa vad du vill.

Det finns även mer udda varianter som spread limit där dina satsningar måste vara inom en intervall, säg 1 till 10 kronor. Ibland spelas också cap no limit där du kan satsa vad du vill men det finns ett tak på hur stor potten får bli.

Spel

Om vi bortser från Texas holdem, som du säkert känner till, finns bland annat dessa spel att välja på.

Omaha: En utvecklad form av hold’em som fungerar på samma sätt med den skillnaden att varje spelare har fyra hålkort av vilka de måste använda två då de skapar en hand.

Mörkpoker: Den vanligaste pokervarianten ”förr i tiden”. Du har fem mörka kort, byter en gång och satsar före och efter bytet.

Stötpoker (stud): Detta var den mest populära pokervarianten för 20-30 år sedan och är fortfarande vanlig i USA. Du får sju kort (seven card stud) varav tre är mörka och fyra är öppna.

Omaha Hi/Lo: fungerar som Omaha, men den bästa och den sämsta handen delar potten. Den sämsta handen måste dock bestå av fem oparade kort, 8 eller lägre.

… och nu har vi bara skrapat på ytan.

Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: 1 (1 Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.