Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 4
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Grundläggande Texas Holdem-strategi

Skapades: April 23, 2008 06:11:28 PM
Författare: Nina
Kategori: Hasardspel: Poker
Grundläggande Texas Holdem-strategi

Texas holdem är barnsligt enkelt att lära sig. Du har två kort på handen och det kommer maximalt fem kort på bordet. Genom att kombinera dessa ska du försöka skapa en så bra femkortshand som möjligt.

Att bli en bra spelare är däremot inte lika enkelt. Världens bästa spelare har tonvis av rutin i bagaget och har förfinat sina strategier genom tusentals timmar av spel. Men alla måste börja någonstans, och här kommer några tips för dig som just börjat med Texas holdem.

Starthänder

Mycket av din framgång beror på hur du spelar före floppen, alltså vilka kort du bestämmer dig för att spela och vilka du kastar bort.

För nybörjaren är det vettigt att kasta alla kort som inte är parade eller består av två kort som är tio eller högre. Ju högre paren är, desto bättre är handen, och ju bättre de oparade korten interagerar med varandra, desto högre kvalitet har handen. Q-J i samma färg är till exempel mer intressant än KT i olika färg. I den första finns större steg- och färgchanser förutom att chansen är förhållandevis god att träffa högsta paret på bordet.


Aggressivitet

Poker handlar om att erbjuda motståndarna möjligheten att göra misstag. Betar och höjer du kan dina motståndare göra fel genom att slänga en hand som är bäst eller syna med en hand som är sämst – båda är misstag. Står du i valet mellan att syna och lägga dig är det du som riskerar att göra fel. Aggressivitet är därför en nyckel till framgång.

Position

Texas holdem, vare sig det är online poker eller spelas i ett kasino, handlar om position i händerna. Ju senare du sitter desto bättre är det.

Om du tvingas agera först före floppen har du inte fått några indikationer på hur starka dina motståndare är, men sitter du sent är situationen den omvända. Den sena positionen är också en fördel senare i handen, och du kan agera utifrån vad dina motståndare gjort i stället för att göra valen i blindo.

Detta är tre pelare på vilka en bra grundläggande strategi vilar på. Det är omöjligt att bortse från någon av dem.

Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: 0.3 (3 Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.