Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 5
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Politiska händelser 2020

Skapades: August 27, 2020 12:01:59 PM
Författare: Jesper
Kategori: Samhälle
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året. Valet i USA 2020
Donald Trump har snart fullföljt sin mandatperiod, och alla hotfulla orosmoln som på förhand fick världen att darra infriades aldrig. Det blev snarare en relativt lugn mandatperiod. Då kärnvapenkrigen helt uteblev helt, och istället ersattes av smutsiga verbala påhopp riktat mot meningsmotståndare i alla riktningar.
Donald Trump valdes till president mycket på grund av att amerikanska medborgare var trötta på det politiska etablissemang som Hillary Clinton representerade. Gapet mellan medborgare och politiker hade vuxit sig allt större, och kanske mynnat ut i ett milt ömsesidigt förakt. Då dök plötsligt en oborstad Donald Trump upp i det politiska finrummet, och började röra om i grytan på ett sätt som ingen tidigare gjort. Han betedde sig väldigt föraktfullt mot sin omgivning, och gav det politiska etablissemanget en rejäl spark i skrevet, som fullständigt paralyserades.
Donald Trumps mantra under valkampanjen 2016 var att bygga en mur mot Mexiko, betald av Mexiko. Snart har fyra år gått utan några större framsteg med någon mur. Han har samtidigt brutit många andra vallöften, samma löften som gav honom Vita huset. Hur förlåtande är hans väljarskara som inte fått sina förväntningar infriade?
Den inledande rädslan av Donald Trump som president har alltmer övergått till underhållning, som ibland påminner om en politisk fars. Själv är han sannolikt mer intresserad av att framstå som respektfull och statsmannamässig, snarare än en pajas.
Hösten 2020 är det åter dags för Donald Trump att ställa upp i det amerikanska presidentvalet. Kommer han fortsätta med samma taktik som senast? - Chocka sina motståndare med obscena uttalanden och hånfulla twitterkommentarer. Eller har man lärt sig av läxan och kan nu hantera hans smutsiga taktik?
År 2020 innebär flera politiska omröstningar att följa runt om i världen. Många spelbolag erbjuder spel på politiska händelser, Casinon.info har mer information om alternativen. Att följa hur oddsen på kommande politiska händelser fluktuerar kan innebära en fingervisning om allmänhetens perception.
• Kommer USA:s nästa president att väljas genom popularitet, eller som ett alternativ av “lesser of two evils”?
Socialdemokraterna Vs Sverigedemokraterna
Socialdemokraterna har varit Sveriges största parti det senaste seklet, men det kan nu ha upphört. Enligt de senaste mätningarna har Socialdemokraterna blivit passerade av Sverigedemokraterna, som för första gången kan titulera sig Sveriges största parti.
Socialdemokraterna och övriga partier i ”sjuklövern” för en politisk agenda som blir allt svårare att tyda. De anpassar hela tiden sin politik efter en underliggande politisk kompromiss, som bitvis suddat ut vad partierna egentligen står för. Sjuklöverns väljare har svikits många gånger när vallöften brutits på löpande band, vilket har medfört allt svagare opinionssiffror.
Sverigedemokraterna är det enda parti som håller en någorlunda rak och tydlig linje i sin partipolitik, som visat sig bättre reflektera verkligheten än andra partier. De framför en tydlighet i sin politik som inger förtroende hos väljarna, som väljer att se mellan fingrarna på SD:s smutsiga förflutna.
Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven agerar alltmer desperat. De framstår alltmer som en organisation som tar sina sista andetag, åtminstone i sin nuvarande form. Deras politik har kört fast och de agerar mycket inkonsekvent. De undviker ofta att debattera vissa sakfrågor, och fokuserar hellre på att smutskasta motdebattören, eller klaga på tonläget. Väljarna är dock uppmärksamma och tolkar situationen därefter.
Sverigedemokraterna är den uppstudsiga oppositionen som aldrig varit i makten, därmed så kan ingen anklaga dem för att deras politik har resulterat i negativa konsekvenser. Om de sedermera får makten blir situationen en helt annan. Plötsligt är de partiet som tvingas bära ansvar för vad som sker i Samhället, istället för att enbart påkalla förändringar. Brexit
I sommar är det fyra år sedan Brexit röstades igenom och delade Storbritannien in två olika politiska läger. En väldigt lång och utdragen process såg äntligen ut att få en lösning i januari, då flera år av smutsiga förhandlingar resulterade i en överenskommelse om ett uttåg.Frågan är om det är slutet på Brexit-processen som vi har sett, eller om de politiska maktkamperna kommer att fortsätta. De båda parterna står fortsättningsvis mycket långt ifrån varandra med flera öppna politiska sår som ännu inte har läkt.

Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: ( Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.