Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 4
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Skriva högskoleprovet utomlands

Skapades: September 09, 2011 07:09:02 PM
Författare: pierre
Kategori: Övrigt: Blandat innehåll

De allra flesta som skriver högskoleprovet skriver i Sverige, men det finns faktiskt möjligheter till att skriva högskoleprovet utomlands också. Det kan ju hända att man är på semester just när högskoleprovet går, eller att ens föräldrar bor utomlands, eller att man är utomlands som utbytesstudent men vill försöka höja sitt resultat för att komma in på någon utbildning i Sverige.

En vanlig missuppfattning är att proven skrivs på svenska ambassader eller konsulat i utlandet. Så är det inte, utan det provat anordnas av enstaka svenska skolor i utlandet. Ambassaderna har inget med detta att göra, så det är ingen större idé att kontakta dem om man vill få information om högskoleprovet utomlands.

Det måste också sägas att möjligheterna till att skriva högskoleprovet utomlands är relativt begränsade. Till höstprovet 2011 finns provorter utomlands i följande länder: Belgien, Finland, Frankrike, Schweiz, Spanien och Storbritannien. Det går t.ex. inte att skriva högskoleprovet i USA.

Anmäla sig till högskoleprovet utomlands

Om du vill skriva utomlands behöver du kontakta provorten direkt. Det är bara provorterna som kan ge information om vad som gäller rörande inbetalning av anmälningsavgiften och själva anmälan i sig.

Även för mer information om vad som gäller, t.ex. frågor rörande vad för typ av legitimationer de accepterar, bör du kontakta provorten direkt. Även om det finns rätt begränsade möjligheter att skriva högskoleprovet utanför Sveriges gränser är det hur som helst bra att möjligheten finns för de som av olika anledningar befinner sig utanför landet när högskoleprovet går av stapeln!


Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: 1 (1 Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.